ПРІОРИТЕТИ НІШОВОЇ ДИВЕРСИФІКАЦІЇ ЯК ЕФЕКТИВНОЇ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ЛІКАРСЬКОГО РОСЛИННИЦТВА - Мірзоєва, Т. В. (Економічний простір, 2020)
У статті акцентується увага на ролі диверсифікації в умовах сьогодення, представлено основні напрями диверсифікації, що можуть мати застосування в стратегії розвитку лікарського рослинництва. Розкрито тісний зв’язок між основними різновидами стратегії диверсифікації та нішовою диверсифікацією. Розкрито сутність поняття нішова диверсифікація. Перелічені основні причини, що зумовлюють інтерес сільськогосподарських виробників до нішової диверсифікації в умовах сьогодення. Зазначено, що реалізується нішова диверсифікація в аграрній сфері через вирощування нішових сільськогосподарських культур. Зроблена спроба дати визначення поняття нішові культури. Наведено причини, що зумовлюють необхідність переходу на виробництво нішових культур. Представлені основні переваги й недоліки їхнього виробництва. Доведено, що нішовими культурами також можна вважати лікарські рослини.